top of page

5x met kids in Valencia

Valencia is een hele leuke stad om samen met het gezin te bezoeken en dus een hele goed idee voor een stedentrip als gezin. In tegenstelling tot Barcelona is Valencia veel compacter en is de stad makkelijk lopend te verkennen.

Er is ontzettend veel te zien en te doen in Valencia. Wij zetten 5 leuke activiteiten op een rij om met kinderen te doen wanneer je in Valencia bent.

De 5 leukste activiteiten in Valencia

Er is in Valencia ontzettend veel leuks te doen en te zien. En ook met kinderen zal er tal van activiteiten die je kunt doen. Wij maakten een selectie van wat volgens ons de 5 leukste activiteiten met kinderen zijn tijdens je stedentrip naar Valencia.Het Turia Park, het mooiste park van Valencia

De Jardines del Turia is een prachtig aangelegd, groen park midden in de stad van Valencia. De perfecte plek om de drukte van de stad even te ontvluchten tijdens je stedentrip naar Valencia. Dit, in een drooggelegde rivierbedding, aangelegde park is maar liefst 9 kilometer lang en doorkruist de hele stad Valencia. Je kunt heerlijk wandelen door de romantische tuinen van Turia Park, de kinderen kunnen spelen in een van speeltuintjes en dagelijks zie je vele mensen hier sporten.

In Turia Park kun je ook fietsen huren, zodat je het gehele park fietsend kunt verkennen. Wanneer je door Jardines del Turia fiets, fiets je ook langs enkele van de mooiste bezienswaardigheden van Valencia.

Een ding is dus zeker in het Turia park kun je, je uren vermaken.


Adres: y San Pío V, y Paseos de la Ciudadela y de la Alameda, Carrer del Pintor López, 46003 València, ValenciaBioparc Valencia, een stukje Afrika in Valencia

Bioparc Valencia is de Zoo van Valencia. Het is van de mooist aangelegde dierentuinen die wij ooit hebben mogen bezoeken. Bioparc Valencia voelt als Afrika en er zijn heel veel dieren van dichtbij te bewonderen.

Wij schreven al eerder een blog over deze mooie dierentuin, welke veel indruk op ons maakte. Lees HIER alles over Bioparc Valencia.

Gulliver Park, spelen in Valencia

Gulliver Park is een speeltuin in het Turiapark, geïnspireerd op het boek Gullivers reizen.

In Gulliver Park kunnen de kinderen klimmen, klauteren en glijden over de 70 meter lange reus uit dit verhaal. Je vindt deze speeltuin nabij la Cuidad de las Artes y las Ciencias.

Het is een van de meest populaire speeltuinen in Valencia en de toegang is helemaal gratis. Rondom de speeltuin staan bankjes waar de ouders in het zonnetje of in de schaduw kunnen zetten. Bovendien is er ook genoeg gras om met de kids gezellig te picknicken.

Het is een heerlijke plek om de kinderen even te laten rennen tijdens je stedentrip naar Valencia.


Adres: Jardín del Turia, s/n, 46023 Valencia
La Ciudad de las Artes y las Ciencias, moderne architectuur in Valencia

La Ciudad de las Artes y las Ciencias is misschien wel de meest unieke en meest bijzondere bezienswaardigheid in Valencia. Een bezoek aan deze spectaculaire bezienswaardigheid is een must wanneer je in Valencia bent. La Ciudad de las Artes y las Ciencias is een ontwerp van de Valenciaanse architect Santiago Calatrava, met verschillende gebouwen die de iconen zijn van de stad.

Je kunt La Ciudad de las Artes y las Ciencias gratis van buiten bewonderen. Of je kunt met een bootje over het aangelegde water. Voor de kinderen is het wellicht ook leuk om het Museo de las Ciencies te bezoeken; een museum over de wetenschap waar kinderen van alles kunnen ontdekken. La Ciudad de las Artes y las Ciencias biedt ook toegang tot de Hemisfèric en Oceanogràfic. Daar moet wel apart entree voor betaald worden.

La Ciudad de las Artes y las Ciencias is een absolute must see tijdens je stedentrip naar Valencia. Het is de meest bijzondere bezienswaardigheid van La Ciudad de las Artes y las Ciencias.Adres: Av. del Professor López Piñero, 7, 46013 València, Valencia
L'Oceanogràfic, het onderwaterleven van Valencia

L'Oceanogràfic is een groot aquarium midden in de stad van Valencia en is onderdeel van La Ciudad de las Artes y las Ciencas. Naast dat je hier een grote verscheidenheid aan zeedieren kunt zien, is het vooral de architectuur die dit aquarium zo opvallend maakt. Absoluut een hele leuke activiteit voor kinderen, midden in de stad Valencia. Wij schreven al eerder over l'Oceanogràfic, lees er HIER alles over.Adres: Carrer d'Eduardo Primo Yúfera, 1B, 46013 València, Valencia

Bình luận


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page