top of page

Camping Cala Gogo, een gezellige familiecamping aan de Costa Brava


Camping Cala Gogo is een gezellige camping in de levendige badplaats Platja d’Aro. Het is misschien niet de meest luxe camping aan de Costa Brava. Maar met de goede locatie heb je ook niet de luxe nodig, die andere hele grote campings wel bieden.Camping Cala Gogo, op loopafstand van Platja d’Aro

Het beste aan camping Cala Gogo is wat ons betreft de locatie van deze leuke familiecamping. Camping Cala Gogo ligt op de grens van de levendige badplaats Platja d’Aro. Platja d’Aro is zeker niet een van de mooiste badplaatsen van de Costa Brava en heeft zeker niet de mooie historie de andere dorpjes aan de Costa Brava wel hebben. Echter maakt de levendigheid van deze badplaats dat meer dan goed.


Platja d’Aro is eigenlijk een lange straat met heel veel winkels en restaurants. Aan het einde van de straat vind je ook nog een leuke, permanente, kermis. Ook is er een lange boulevard aan het grote strand van Platja d’Aro. Ook op deze boulevard vind je gezellige terrasjes en heerlijke restaurants.Vanuit Camping Cala Gogo is het maar een klein stukje lopen naar Platja d’Aro. Wanneer je via de weg loopt, ben je binnen een kleine tien minuten in Platja d’Aro. Maar er is ook een mooiere route die langs de kustlijn van de Costa Brava loopt. Je loopt dan wel ca. een half uurtje vanuit Camping Cala Gogo naar Platja d’Aro, maar de uitzichten zijn fenomenaal.


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN EN TOURS AAN DE COSTA BRAVA


Cami de Ronda, van Cala Gogo naar Platja d’Aro

Zoals we hierboven al hebben aangegeven zijn er twee routes om van Camping Cala Gogo naar Platja d’Aro te lopen.

De mooiste wandelroute naar Platja d’Aro is via de Camino de Ronda, de wandelroute die langs de kustlijn van de Costa Brava loopt. Camino de Ronda is een wandelroute die langs de gehele kustlijn van de Costa Brava loopt. In een ander artikel vertelden we je daar al meer over, lees het hier. Een stuk van deze Camino de Ronda loopt ook van Camping Cala Gogo naar Platja d’Aro. Je loopt langs mooie baaitjes met azuurblauw water, leuke stranden en mooie uitzichtpunten.

Deze wandelroute is zeker een van de pluspunten van Camping Cala Gogo.Een eigen stukje strand

Camping Cala Gogo heeft een eigen strand. Omdat Camping Cala Gogo tegen een rots aan ligt, is het best een pittige wandeling naar boven en naar beneden. Daarom rijdt er een treintje over het terrein van Camping Cala Gogo. Dit treintje rijdt de hele dag door op en neer naar het strand. Je hoeft dus zeker niet te lopen naar het strand, als je geen vermoeide benen wilt.Het strand van Cala Gogo, de baai, is echt prachtig. Het wordt omgeven door prachtige rotsen en je kunt hier heerlijk zonnen, zwemmen en snorkelen.


Er is ook een restaurant op het strand voor een hapje en een drankje.KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN EN TOURS AAN DE COSTA BRAVA


De zonsondergang van Camping Cala Gogo

Het strand van Camping Cala Gogo is ook de ideale plek om te genieten van een prachtige zonsondergang. Of het nou zittend op het strand is of op het terras met een hapje en een drankje, een zonsondergang aan de Costa Brava is altijd magisch. Wij hebben nog een "secret" plekje gevonden op dit strand, welke wat ons betreft de allermooiste spot is voor een zonsondergang. Wanneer je afdaalt naar het strand ga je aan de rechterzijde richting de Camino de Ronda. Je loopt direct langs een grote rotspartij. Wanneer je vanaf het pad deze rotspartij beklimt, zie je een trap naar beneden lopen in een kleine baai die je helemaal voor jezelf zult hebben. Met de prachtige roze kleuren van de zonsondergang voelt dit plekje absoluut als een stukje paradijs tijdens jouw vakantie aan de Costa Brava.De faciliteiten van Camping Gogo

Camping Cala Gago heeft verschillende zwembaden. De zwembaden zijn echter niet heel groot. Dus wanneer de camping vol is in het hoogseizoen, zijn de zwembaden wellicht wat klein voor het aantal gasten.

Wel is er een leuk zwembad voor de kleine kinderen en een zwembad met glijbanen. Er staan ook ligstoelen bij het zwembad, maar zeker niet genoeg voor alle campinggasten.

Aan de andere kant is een groter zwembad ook niet noodzakelijk, omdat de camping een eigen strand heeft.Eten bij Camping Cala Gogo

Camping Cala Gogo heeft verschillende restaurants. Zo zijn er restaurants bij de zwembaden waar je zowel overdag als in de avond kunt eten. Ook het restaurant bij het strand is zeker een aanrader. In de avonden is er bij het restaurant aan het strand ook vaak livemuziek, wat de sfeer nog net wat fijner maakt. Verwacht bij de restaurants op Cala Gogo trouwens geen culinair spektakelstuk. Je kunt hier gewoon eenvoudig dineren, met een lekker stukje vlees of een pizza.


Voor lekkernijen in je huisje of caravan kun je terecht bij de supermarkt van Camping Cala Gogo. In deze supermarkt kun je echt alles vinden wat je nodig hebt.


De sanitaire voorzieningen bij Camping Cala Gogo zijn ook prima. Er zijn verschillende toilet-en douchegebouwen, zowel nieuwe als wat verouderde. Maar ook bij de wat meer verouderde sanitaire gebouwen zijn de voorzieningen echt helemaal prima.


De accommodaties bij Camping Cala Gogo

Camping Cala Gogo heeft verschillende accommodaties. Zo zijn er verschillende aanbieders die stacaravans en tenten verhuren op Camping Cala Gogo. Zo huurden wij een tent via Vacansoleil. Deze tenten zijn verrassend ruim. Het zijn ruime tenten waar al het nodige al in aanwezig is. Ook de bedden in deze tenten waren prima. Wij vinden zo'n tent ideaal, want het geeft je toch het echte kampeergevoel en je hoeft zelf niet zoveel mee te nemen.


Maar zoals we eerder al zeiden, worden er bij Camping Cala Gogo tenten en stacaravans van verschillende aanbieders verhuurd. Het is wel allemaal een beetje met elkaar vergelijkbaar.

Wil je met je eigen tent, caravan of camper naar Camping Cala Gogo, dat kan natuurlijk ook. Er zijn verschillende gebieden met staanplaatsen verdeeld over de camping.


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN EN TOURS AAN DE COSTA BRAVAConclusie Camping Cala Gogo

Onze conclusie over Camping Cala Gogo is, is dat het een prima camping is voor een heerlijke familievakantie. Het is geen super deluxe camping. Het heeft geen grote, tropische zwembaden, maar ook niet iedereen zit daarop te wachten. De locatie en het mooie strand, maken de wat minder luxe faciliteiten van Camping Cala Gogo meer dan goed.

Wij vinden deze camping dus zeker wel aanrader wanneer je van een medium size camping houdt en gewoon op zoek bent naar een fijne familie camping.Wij vinden vooral de locatie aan het strand en de locatie ten opzichte van de leuke badplaats Platja d'Aro echt top en het grootste pluspunt aan camping Cala Gogo.


Nog wel een klein puntje wat je als positief of negatief kunt zien; in de zomer zit het vol met Nederlanders. Zo wordt er regelmatig Nederlandse muziek gedraaid aan het zwembad en komen ze hossend voorbij. Dit is wel iets wat je leuk moet vinden, wanneer je naar deze camping gaat. Overigens is dit vooral iets wat je merkt op de camping zelf. Op het strand merk je hier veel minder van. Maar het is dus heel persoonlijk of je dit wel of niet leuk vind..


Ben je nieuwsgierig geworden naar Camping Cala Gogo?

Klik dan hier voor meer informatie over deze leuke familiecamping aan de Costa Brava.


Adres: Av. Andorra, 8, 13, 17251 Calonge, GironaKLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN EN TOURS AAN DE COSTA BRAVA

Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page