top of page

Wat te doen in Parijs I Parijs, een magische kerstbestemming

Memories and magic are what Christmas is all about.

En wat is een betere plek om mooie kerst herinneringen te maken dan Parijs.


Parijs is in elke tijd van het jaar een droombestemming om te bezoeken, maar in de maand December is Parijs nog magischer. Want Parijs geeft zijn titel “the City of Light” nog een extra bonus met alle extra kerstlichtjes overal in de stad.

Parijs, een magische kerstbestemming. Lees nu onze Kerst in Parijs reisgids op onze reisblog www.kusjesvanons.com


Kerstsfeer in Parijs

Overal in Parijs kom je kerstversieringen tegen. Zo proberen de luxe winkels elkaar allemaal te overtreffen met de mooiste kerstversieringen en kerst etalages. En de wijk Montmartre wordt nog magischer met de guirlandes en lichtjes in deze wijk. Parijs is DE stad om in de maand December in de kerststemming te komen. Lees hieronder alles over de 8 mooiste plekken om te bezoeken in Parijs in December.Place Vendôme, een luxe kerstmis in Parijs

Place Vendôme is misschien wel het meest luxe plein van Parijs. Op dit plein vind je de meest luxe winkels en als kers op de taart ook het luxe Ritz hotel. En al deze winkels pakken uit met hun kerstdecoratie. Place Vendôme is dus ook echt een plein wat luxe en kerst ademt. Wanneer je dit plein betreedt vallen de grote kerstbomen op het plein direct op. Deze kerstbomen zijn dan ook een geliefde fotospot tijdens de kerstdagen in Parijs.


Parijs, een magische kerstbestemming. Lees nu onze Kerst in Parijs reisgids op onze reisblog www.kusjesvanons.com

Lekker eten op de kerstmarkt in de Tuin van de Tuilerieën

Deze kerstmarkt is een van de grootste kerstmarkten in Parijs. En het is wat ons betreft zeker de leukste kerstmarkt in Parijs. De Kerstmarkt in de Tuin van de Tuilerieën is vooral een kerstmarkt waar je lekker kunt eten. Er staan hier zoveel verschillende eetkraampjes die allemaal weer iets anders lekkers aanbieden. Wij garanderen dat je deze kerstmarkt dus ook meer dan een keer zult bezoeken, want een avond is te kort om al het lekkers wat ze hier aanbieden te proberen. Maar ook voor de kinderen is deze kerstmarkt in Parijs erg leuk om te bezoeken. Deze kerstmarkt heeft namelijk ook leuke kermisattracties waar de kinderen zich zeker kunnen vermaken.
Heel veel kerstbomen bij L’Hôtel de Ville, Parijs

Recht voor het L’Hôtel de Ville vind je nog zo’n leuke kerstmarkt in Parijs. Deze kerstmarkt aangekleed met tientallen kerstbomen is een plaatje om doorheen te lopen. Maar je kunt hier natuurlijk ook weer lekker eten en er zijn ook enkele leuke kerstactiviteiten voor kinderen. Zo staat er een draaimolen en een glijbaan voor kinderen.


Parijs, een magische kerstbestemming. Lees nu onze Kerst in Parijs reisgids op onze reisblog www.kusjesvanons.comKerst shopping bij Galeries Lafayette Boulevard Haussmann?

Tuurlijk bij Galeries Lafayette Boulevard Haussmann kun je vast en zeker al je kerstcadeautjes kopen. Maar dat is niet de reden dat wij vinden dat je hiernaartoe moet in December. Galeries Lafayette Boulevard Haussmann heeft namelijk de mooiste kerst etalages van Parijs. Maar dat betekent ook dat het hier dringen kan worden, want iedereen wil deze kleurrijke etalages bewonderen. Ook het naastgelegen warenhuis Printemps heeft prachtige etalages. En vergeet ook zeker niet naar binnen te gaan bij Galeries Lafayette Boulevard Haussmann. Want in de dome van dit warenhuis staat een megagrote kerstboom versierd in allerlei kleuren.

En als je hier dan toch bent, raden wij je aan om naar de bovenste etage te gaan. Vanaf dit dakterras heb je een prachtig uitzicht over Palais Garnier, het operagebouw in Parijs, helemaal gratis!


Parijs, een magische kerstbestemming. Lees nu onze Kerst in Parijs reisgids op onze reisblog www.kusjesvanons.comGalerie Vivienne, een overdekte passage in Parijs

Galerie Vivienne is een populaire passage in Parijs. Een passage die echt de pittoreske Parijse sfeer uitdraagt. En in de maand December pakt ook deze passage helemaal uit met de kerstversieringen. Het is vooral een passage met een bijzonder sfeertje, wat tijdens de feestdagen nog net wat magischer is.

Rue Saint-Honoré & Place Maurice Barrès, een van de populairste kerstattracties in Parijs

Sinds 2020 wordt dit plein in Parijs versierd met de kerstdagen en het is dan ook een van de meest populaire plekken om te bezoeken in de maand December. Grote kerstfiguren met lichtjes en een echte Parijse achtergrond maken dit plein in Parijs zo geliefd tijdens de feestdagen. Ook deze plek hoort zeker thuis op jouw kerstroute door Parijs.


Parijs, een magische kerstbestemming. Lees nu onze Kerst in Parijs reisgids op onze reisblog www.kusjesvanons.comAvenue des Champs-Élysées, lichtjes in Parijs

Wanneer je de Avenue des Champs-Élysées overdag bezoekt valt de straatdecoratie hier misschien wat tegen. Maar wanneer je deze beroemde straat in Parijs tijdens de avond bezoekt, begrijp je waarom deze thuishoort op deze lijst met mooiste plekken in Parijs in de maand December. Alle bomen langs de Avenue des Champs-Élysées lichten dan namelijk op met duizenden kerstlichtjes. Echt een prachtig gezicht en een instant kerstgevoel.

Village Royal, een luxe passage in Parijs

Village Royal is een luxe winkelpassage in het hart van Parijs. Ook hier sturen we je niet naartoe om te winkelen, want de luxe winkels die je hier kunt bezoeken zijn niet voor iedereen betaalbaar. Deze luxe winkelpassage pakt ook elk jaar helemaal uit met de kerstversieringen. Grote kerstfiguren, guirlandes en heel veel lichtjes. Village Royal hoort zeker thuis op jouw kerstplanning in Parijs.Parijs, een magische kerstbestemming. Lees nu onze Kerst in Parijs reisgids op onze reisblog www.kusjesvanons.com

Kerstmis voel je overal in Parijs

Hierboven deelden wij enkele van de mooiste en leukste plekken om te bezoeken in Parijs in de maand December. De leukste plekken in Parijs om helemaal in de kerststemming te komen. Maar om eerlijk te zijn, voel je die kerstsfeer eigenlijk wel overal in Parijs. Overal zijn de straten, winkels en huizen versierd. En wanneer je de Eiffeltoren in de avond bezoekt en deze verlicht wordt, is dat eigenlijk alleen al genoeg voor dat kerstgevoel.


Parijs tijdens de feestdagen is magisch

Zoals we al eerder schreven is Parijs altijd een magische bestemming. Maar in de maand December met overal waar je loopt de kerstsfeer om je heen, is de magie van Parijs op zijn best.Parijs, een magische kerstbestemming. Lees nu onze Kerst in Parijs reisgids op onze reisblog www.kusjesvanons.com

Parijs, een magische kerstbestemming. Lees nu onze Kerst in Parijs reisgids op onze reisblog www.kusjesvanons.com

Comentários


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page